Moldova a participat la Platforma multilaterală de la Bruxelles și la Reuniunea înalților oficiali ai Parteneriatului Estic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cea de-a XVII-a ședință a Platformei multilaterale Nr. 1 pentru democrație, buna guvernare și stabilitate și Reuniunea înalților oficiali ai Parteneriatului Estic a avut loc în perioada 27-28 aprilie 2017, la Bruxelles, Regatul Belgiei. La evenimente au participat reprezentanții statelor Parteneriatului Estic, instituțiilor europene și statelor membre ale Uniunii Europene. Delegația moldoveană a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Daniela Morari.

Reuniunea înalților oficiali a reprezentat o ocazie oportună pentru efectuarea schimbului de opinii privind implementarea prevederilor convenite în 2015 în Declarația de la Riga, precum și pentru setarea priorităților și rezultatelor așteptate în contextul Summitul-ui Parteneriatului Estic de la Bruxelles din noiembrie 2017.

În acest sens, o atenție deosebită a fost acordată discutării propunerilor Comisiei Europene și Serviciului European de Acțiune Externă din decembrie 2016 cu privire la priorități și obiective-cheie care urmează a fi atinse în cadrul Parteneriatului Estic pe parcursul acestui an și până în 2020.

Discuțiile în cadrul Platformei multilaterale Nr.1 s-au axat pe prevenirea și combaterea corupției, reformele din domeniul justiției, reforma administrației publice, securitatea civilă, precum și comunicarea strategică.

În marja evenimentelor, viceministrul Daniela Morari a avut întrevederi bilaterale cu reprezentanții Direcției generale pentru politica europeană de vecinătate și negocieri de extindere a Comisiei Europene, dar și cu membri ai Cabinetului Comisarului european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...