Mohammed Khalid Omar Ali nu s-a născut în Marea Britanie, dar a studiat la o universitate din Tottenham, în nordul Londrei. Acesta se află în continuare în custodia poliţiei, fiind acuzat de pregătirea unui atac terorism şi deţinerea unei arme. Mai multe cuţite au fost descoperite în posesia bărbatului.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Metropolitane londoneze, bărbatul a fost reţinut pe strada Parlamentului, în apropiere de Piaţa Parlamentului, "în cadrul unui filtru instalat ca parte a unei operaţiuni în desfăşurare".

Un membru al familiei lui Mohammed Khalid Omar Ali a contactat poliţia pentru a avertiza în legătură cu planurile tânărului.

Autorităţile londoneze au mai anunţat că suspectul era în vizorul poliţiei şi al Serviciului de informaţii interne MI5. Mai multe percheziţii sunt în desfăşurare la adrese aflate în conexiune cu Mohammed Khalid Omar Ali.

"Ofiţerii din cadrul structurii de combatere a terorismului îşi continuă investigaţia, dar ca urmare a acestei reţineri nu există informaţii privind o ameninţare imediată", se mai arată în comunicat.

La sfârşitul lunii martie, cel puţin patru persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite, într-un atac terorist comis în apropierea Parlamentului Marii Britanii. Presupusul atacator a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul.