Pep Guardiola, cel mai bun antrenor în activitate, conform L’Equipe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Spaniolul Pep Guardiola, actualul manager al echipei Manchester City, este cel mai bun antrenor în activitate din fotbalul mondial, conform unui clasament stabilit de cotidianul francez L’Equipe, în care românul Mircea Lucescu figurează pe locul 35.

Guardiola s-a făcut remarcat la FC Barcelona, formație pe care a antrenat-o în perioada 2008-2012 și cu care a cucerit în total 14 trofee, între care trei titluri de campion al Spaniei și două Ligi ale Campionilor. El a plecat apoi la Bayern Munchen, cu care a devenit, de asemenea, triplu campion în Bundesliga și a câștigat Cupa Mondială a cluburilor, iar din 2016 o antrenează pe Manchester United.

Tehnicianul catalan îl devansează în topul L’Equipe pe italianul Antonio Conte, triplu campion al Italiei cu Juventus Torino și actualul lider al campionatului Angliei cu Chelsea Londra.

Poziția a treia este ocupată de argentinianul Diego Simeone, câștigător al Europa League și dublu finalist al Ligii Campionilor cu Atletico Madrid.

Între primii cinci antrenori ai lumii se mai numără italianul Carlo Ancelotti și portughezul Jose Mourinho, actualii tehnicieni ai formațiilor Bayern Munchen, respectiv Manchester United.

Mircea Lucescu, care pregătește în acest sezon echipa rusă Zenit Sankt-Petersburg, este singurul antrenor român prezent în acest clasament, grație succeselor înregistrate în cei 12 ani petrecuți la cârma formației Șahtior Donețk (2004-2016) cu care a cucerit 8 titluri de campion al Ucrainei, precum și Cupa UEFA, în 2009.

Mircea Lucescu ocupă locul 35, înaintea unor tehnicieni precum Manuel Pellegrini, Louis van Gaal, Jorge Jesus, Felipe Scolari sau Giovanni Trapatoni.

Clasamentul a fost întocmit în urma votului a 33 de jurnaliști sportivi de la ziarul L’Equipe. Primii 30 de antrenori în viziunea fiecărui jurnalist a primit de la 30, pentru primul clasat, la un punct, pentru ultimul clasat.

Iată clasamentul rezultat în urma votului de la ziarul L’Equipe:
1. Pep Gaurdiola (Spania/Manchester City) 904 puncte
2. Antonio Conte (Italia/Chelsea) 880
3. Diego Simeone (Argentin/Atletico Madrid) 879
4. Carlo Ancelotti (Italia/Bayern Munchen) 865
5. Jose Mourinho (Portugalia/Manchester United) 752
6. Massimiliano Allegri (Italia/Juventus Torino) 718
7. Joachim Loew (Germania/naționala germană) 716
8. Zinedine Zidane (Spania/Real Madrid) 632
9. leonardo Jardim (Portugalia/Monaco) 629
10. Jurgen Klopp (Germania/Liverpool) 598
….
13. Lui Enrique (Spania/Barcelona) 497
14. Jorge Sampaoli (Argntina/FC Sevilla) 461

18. Claudio Ranieri (Italia) 390

35. Mircea Lucescu (România/Zenit Sankt Petersburg)75


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...