Chișinăul poate fi Capitala Europeană a Tineretului pentru anul 2020: A ajuns în finala competiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chișinău este printre cele cinci orașe, alese de către un juriu independent pentru lista finală a candidaților să devină Capitala Europeană a Tineretului pentru anul 2020, informează site-ul oficial al competiției.

Pe lista scurtă din finală au ajuns orașele: Amiens (France), Chișinău (Moldova), Klaipėda (Lithuania), Timisoara (Romania), Villach (Austria).

oras european

Cele cinci orașe au fost selectate de un grup de juriu din întreaga Europă, iar acum vor concura în turul doi. Acestea vor avea la dispoziție două luni să prezinte un amplu program de evenimente și activități culturale, sociale și politice legate de tineret și să contureze un parteneriat între municipalitate și tinerii din oraș pentru a planifica anul 2020.

Forumul European al Tineretului este încântat să vadă atât de multe orașe dornice să implice tineri, să dezvolte politica de tineret și participarea tinerilor la nivel local. Ca și în anii precedenți, titlul Capitala Europeană a Tineretului 2020 va încuraja punerea în aplicare a Cartei Consiliului Europei privind participarea tinerilor la nivel local și regional, prin idei noi și proiecte inovatoare.

Titlul este acordat de Forumul European al Tineretului unei municipalități europene pentru o perioadă de un an, timp în care îi este oferită șansa de a-și prezenta viața culturală, socială, politică, economică și de dezvoltare a tineretului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...