Părăsirea partidului de către un deputat, motiv de hohote în Parlament: „Când Dvs. veți părăsi fracțiunea, o să vă dau dreptul la declarație”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După anunțul proaspătului deputat Iurie Chiorescu privind decizia de a părăsi Partidul Liberal Democrat din Moldova, pe listele căruia a ajuns în Parlament și la baza fondării căruia a stat, și aderarea la Partidul Democrat din Moldova cu intenția de a adera și la fracțiunea parlamentară a PDM, deputații și-au permis un minut de destindere, unii chiar izbucnind în hohote de râs.

Asta după ce, deputatul comunist Inna Șupac a avut o replică în timpul argumentării deciziei de către Iurie Chiorescu, pe care însă au auzit-o doar parlamentarii. Drept răspuns, președintele Parlamentului, Andrian Candu i s-a adresat deputatei comuniste: „Doamna Șupac, nu vă faceți griji, când Dumneavoastră veți părăsi fracțiunea, la fel am să vă dau posibilitatea să faceți aceeași declarație”, a spus Candu, precizând ulterior „dacă…” o va face.

Utilizându-și dreptul la replică, Inna Șupac a vorbit în limba rusă, parafrazând un pic una dintre cele zece porunci. „Stimate domnule Candu, nu judecați după sine și nu veți fi judecat”.

„Vă mulțumesc foarte mult. N-am plecat și nu voi pleca. Vă mulțumesc mult”, a răspuns la aceste afirmații președintele Parlamentului.

Amintim că, potrivit prevederilor regulamentare, deputatul Iurie Chiorescu va putea adera oficial la fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat abia după jumătate de an de la aflarea în Parlament. Până atunci, fracțiunea PDM, care a intrat în 2014 în Parlament cu 19 deputați, are oficial 39 de membri și, deja, 41 de voturi. Asta în condițiile în care nici deputatul Anghel Agache nu are jumătate de an de când a părăsit fracțiunea PLDM și nu poate adera oficial la cea democrată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...