Procuratura Anticprupție vine cu detalii privind dosarul lui Chirinciuc: 3 capete de acuzare

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc este cercetat într-un dosar în care sunt trei capete de acuzare, a declarat procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Un capăt de acuzare ține de acțiuni de corupere pasivă pentru a determina agenți economici să renunțe la contracte de subantrepriză pentru procente din valoarea contractului. În cazul ministrului era vorba de 5%, iar a celor de la Administrația de Stat a Drumurilor de 1%.

Viorel Morari a precizat că există înregistrări ale convorbirilor telefonice care confirmă aceste acuzații. De asemenea, există înregistrări în care bănuiții discutau despre posibilitatea coruperii unui judecător.

Un alt capăt de acuzare ține de abuzuri de serviciu în vederea construcției unui drum din raionul Ungheni afiliat persoanei publice din MTID (Iurie Chirinciuc n.red), a menționat Morari. Amintim că despre acest lucru a scris anterior și presa de investigație

Iar al treilea capăt de acuzare ține de extragerea ilegală a unor resurse minerale.

„La moment peroanelor care au fost reținute li s-a înaintat acuzarea în săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă doar pe primul capăt de acuzare, deoarece pentru celelalte nu există suficiente probe”, a declarat Morari.

A fost efectuat un spectru larg de măsuri de investigație și documentarea a durat mult, inclusiv pentru că, din câte s-a constatat în urma perchezițiilor, o parte din tehnica specială a fost sustrasă de persoane neautorizate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.