Șeful Procuraturii Anticorupție răspunde acuzațiilor lui Chiriniciuc: Nu este un dosar politic. Avem probe, inclusiv interceptări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a ținut să precizeze presei că dosarul în care este vizat ministrul Iurie Chirinciuc, nu este unul politic, așa cum acuza învinuitul.

„Există o diferență între politician și procuror. Politicianul are ca scop ridicarea raitingului său și scăderea raitingului altui partid. Procurorul are ca scop colectarea de probe”, a spus Morari.

Viorel Morari a specificat că ministrul Chirinciuc este bănuit pe trei capete de acuzare. Pentru unul, a fost solicitată mpsura preventivă de arest pentru 30 de zile. Pentru restul învinuirilor nu au fost administrate suficiente probe pentru a merge în instanță.

„Sunt trei capete de acuzare: Prima este acțiuni de corupere pasivă efectuată de conducerea Ministerului Transportuilor, alt caz este abuz în serviciu privind construcția unui drum în Ungheni cu unele firme afiliate, al treilea capăt de acuzare se referă la extragerea ilegală a resurselor minerale”, a precizat Morari.

Viorel Morari mai spune că nu este vorba despre un dosar politic întrucât procurorii s-au condus doar după probele administrate, inclusiv ar exista interceptări ale convorbirilor telefonice care demonstrează vinovăția ministrului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...