Moțiunea de cenzură nu a fost aprobată. Ministra Educației, Corina Fusu, rămâne în funcție

Corina-Fusu
Foto: PC: Arena.md

Ministra Educației, Corina Fusu, rămâne în funcție. În urmă cu puțin timp, moțiunea de cenzură a fost respinsă în urma voturilor parlamentarilor. Doar 26 de deputați au votat pentru aprobarea moțiunii.

În urma dezbaterilor din cadrul ședinței în plen a Parlamentului, deputații au pus la vot moțiunea simplă înaintată pe marginea politicii interne în domeniul învățământului realizate de Ministerul Educației, în frunte cu ministra Corina Fusu.

Moțiunea a fost înaintată de deputații fracțiunii PSRM la ședința din 6 aprilie. Parlamentarii socialiști s-au declarat nemulțumiți de faptul că ministra Corina Fusu a semnat o circulară către instituțiile școlare cu privire la marcarea la 27 martie a Zilei Unirii Basarabiei cu România.

Corina Fusu a fost numită în funcția de ministră a Educației la 30 iulie 2015.

De la 3 iunie 2007 până la 5 aprilie 2009 Corina Fusu a fost consilier în Consiliul Municipal Chișinău, din partea Partidului Liberal, fiind și Președintă a fracțiunii Partidului Liberal în cadrul Consiliului Municipal. Din mai 2008 este vicepreședinte al Partidului Liberal, și președinte al Organizației „Femeile Liberale”. Din 2009 și până în 2015 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în patru legislaturi consecutive. Din 2014 este prim-vicepreședintă a Partidului Liberal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente