Merkel se întâlneşte cu Putin la Soci: Ce vor discuta cei doi lideri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel se va întâlni marţi, la Soci, cu preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul pregătirilor pentru summitul G20, preconizat să aibă loc în iulie la Hamburg, şi va aborda conflictele geopolitice din Siria şi Ucraina, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al guvernului german, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

„Vizita are loc în cadrul pregătirilor pentru summitul G20 de anul acesta de la Hamburg”, a precizat Steffen Seibert, purtător de cuvânt al executivului german. „În afară de aspectele legate de G20, vor fi abordate şi alte provocări din actualitatea externă, cum ar fi conflictul din Ucraina sau războiul din Siria”, a adăugat el.

Cancelarul german şi preşedintele rus vor susţine o conferinţă de presă între cele două runde de discuţii pe care le au programate la Soci, a mai indicat Steffen Seibert.

Cancelarul Angela Merkel va efectua o vizită de o zi marţi, 2 mai, la Soci, celebră staţiune pe coasta rusă a Mării Negre, ultima sa deplasare în Rusia datând din mai 2015.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...