Muncitorii ar câştiga 62 de dolari pentru 60 de ore lucrate pe săptămână, potrivit unui raport al Asociaţiei Forţei de muncă Echitabile (The Fair Labor Association), un grup de monitorizare al Statelor Unite.

În unele părţi ale Chinei această sumă se află sub salariul minim, însă raportul nu a indicat şi locul în care se află fabrica. De asemenea, în medie, angajatul din industria urbană din China câştigă de două ori mai mult, potrivit unei baze de date din 2014.

Inspectorii de la The Fair Labor Association, care au vizitat fabrica în octombrie, anul trecut, au spus că 80 de muncitori confecţionează haine pentru G-III Apparel Group, care deţine licenţa pentru producţia şi distribuţia liniei vestimentare a Ivankăi Trump.

Cu toate acestea, Ivanka Trump nu deţine un rol de conducere în cadrul companiei şi raportul nu a precizat dacă, la momentul inspecţiei, G-III lucra în special pentru linia de îmbrăcăminte a acesteia.

Potrivit raportului, sunt încălcate peste 24 de legi internaţionale stabilite de Organizaţia Internaţională a Muncii din cadrul ONU, scrie Washington Post.

Angajaţii care confecţionează rochii în valoare de 138 de dolari lucrează 57 de ore pe săptămână pentru a atinge scopul trasat de companie, susţin inspectorii.

Sub legile Chinei, orele suplimentare sunt limitate la 36 de ore pe lună, însă muncitorii de la G-III au lucrat până la 82 de ore suplimentare între luna septembrie 2015 şi august 2016.

Raportul a mai sesizat lipsa asigurărilor sociale, absenţa unei uniuni care să reprezinte lucrătorii şi a ridicat probleme de sănătate şi siguranţă.

G-III lucrează de asemenea cu producători din Vietnam, Bangladesh şi America de Sud şi face haine pentru o serie de alte mărci importante, inclusiv Calvin Klein şi Tommy Hilfiger.

Compania Ivankăi Trump nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest raport şi nu a răspuns acuzaţiilor. 

Dezvăluirile vin la scurt timp după ce Ivanka Trump s-a alăturat cancelarului Angela Merkel şi şefului Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, în Germania, pentru discuţii privind încurajarea economică a femeilor. Trump s-a exprimat ca o voce importantă în problemele femeilor de la locul de muncă şi ca "un luptător extraordinar în sprijinirea familiilor".

The Washington Post a raportat că, la primirea rezultatelor inspecţiilor din fabrică, G-III s-a angajat să facă unele progrese în ceea ce priveşte instruirea şi riscurile legate de siguranţă şi să reducă orele suplimentare, dar nu şi-a asumat angajamente în ceea ce priveşte salariile.

Asociaţia Forţei de muncă Echitabile a declarat că fabricile au fost inspectate la întâmplare, însă liderii companiilor ar fi fost avertizaţi în prealabil.