Un tablou a fost vândut la licitație cu 1,5 milioane de euro. Vezi despre ce este vorba

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un portret ecvestru reprezentând-o pe Sissi, pe care viitoarea împărăteasă Elisabeta a Austriei l-a oferit personal lui Franz Joseph drept cadou de logodnă, a fost vândut pentru mai mult de 1,5 milioane de euro la Viena, s-a aflat vineri de la casa de licitații Dorotheum.

Pânza realizată în 1853 o reprezintă pe Sissi, atunci în vârstă de 15 de ani, pozând așezată lateral pe un roib în fața castelului Possenhofen din Bavaria, reședința de vară a părinților săi, notează Agerpres.

La 24 decembrie, când a împlinit 16 de ani, Sissi i-a oferit acest tablou suveranului austriac, cu șapte ani mai mare, atât ca dar de Crăciun, cât și ca dar de logodnă, care avusese loc în vara precedentă.

Neconsolat după moartea soției sale, asasinată la Geneva în 1898, Franz Joseph a păstrat pictura în camera lui de dormit până la propria sa moarte în 1916.

Opera a doi pictori de la Curte, Carl Theodor von Piloty și Franz Adam, pictura s-a aflat întotdeauna în colecții particulare. O copie este expusă la Hofburg, fostul palat imperial din Viena.

Inițial estimată la 300.000 până la 350.000 de euro, pânza a fost adjudecată pentru 1,54 milioane de euro joi seara, o sumă cu atât mai importantă cu cât lucrarea se află sub o interdicție de a părăsi teritoriul Austriei, a menționat Dorotheum.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...