Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputata Maria Ciobanu: „Doamnă Fusu,…

Deputata Maria Ciobanu: „Doamnă Fusu, sunteți o catastrofă pe capul învățământului”

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, Corina Fusu, ministra Educației, a fost acuzată de neseriozitate. „Doamnă Fusu, sunteți o catastrofă pe capul învățământului”, a declarat Maria Ciobanu, deputata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

„Dna Fusu, sunt dezamăgită de prestația dvs de astăzi. Ați venit chiar pregătită prost de tot și mi-i rușine de profesorii care vă ascultă. Era cazul să aveți o prestanță demnă de o ministră a Educației. Sunteți total neserioasă astăzi… Nu v-am auzit niciodată la ședința guvernului să săriți în apărarea profesorilor. Admitem că nu se găsesc bani pentru majorarea salariilor profesorilor, de ce nu i-ați spus premierului Filip că astfel am putea rămâne fără cadre didactice în instituțiile de învățământ? Nu cred că funcția de ministră este mai importantă decât cei care trăiesc la limita sărăciei ”, a opinat deputata Ciobanu.

De asemenea, mai mulți deputați socialiști s-au plâns că ministra Educației nu răspunde concret și serios la întrebările care îi sunt adresate.

Amintim că, astăzi, 28 aprilie, Corina Fusu a venit în Parlament, unde a fost dezbătută moțiunea simplă de cenzură asupra politicii interne în domeniul învățământului realizate de Ministerul Educației.