Deputatul liberal Lilian Carp părăsește majoritatea parlamentară

Deputatul liberal Lilian Carp a anunţat astăzi că părăsește majoritatea parlamentară. Mai mult, el a declarat că regretă faptul că nu a făcut acest lucru mai devreme.

“Astăzi părăsesc majoritate parlamentară. Nu poţi să te afli în alianţă cu cineva care vorbește oficial că mergem spre UE, iar în realitate să aibă un proiect de lichidare a partidelor tradiționale din RM și înlocuirea altor parteneri loiali, ca să poți lucra în viitorul Parlament”, a menţionat Lilian Carp.

Potrivit lui, PDM a pus în aplicare o fabrica de noi partide, urmărind drept scop crearea altor partide politice pe diferite eşichiere pentru a avea cu cine colabora în următorul Parlament.

„Obiectivul este ca grupul parlamentar PPEM sa înlocuiască o parte din PLDM și, totodată, sa atace o parte din PAS. Acesta a fost primul pas pentru lichidarea unui partid politic, iar acum urmează PL”, a mai spus el.

Cât priveşte reţinerea de CNA a mai multor exponenţi ai PL, Lilian Carp a spus că mulți cred că aceste rețineri au ca obiectiv presiuni în ceea ce privește modificarea sistemului electoral, dar acțiunile care sunt au ca obiectiv iradierea PL și înlocuirea cu un alt partid”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.