Încă o plecare din PLDM! Doar două săptămâni între „sunt în PLDM de la fondarea lui” până la „am decis să ader la PD”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În doar două săptămâni și-a modificat radical poziția! Este vorba despre noul deputat în Parlament Iurie Chiorescu care, după validarea mandatului ca urmare a demisiei lui Victor Roșca, acesta a decis să părăsească Partidul Liberal Democrat din Moldova, pe listele căruia a acces în Parlament și membru fondator al căruia a fost și să adere la Partidul Democrat. Anunțul a fost făcut la începutul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului. Înainte de asta însă, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a anunțat că Iurie Chiorescu și Eugen Bodarev nu fac parte din fracțiunea PLDM.

În argumentarea sa, Iurie Chiorescu a menționat că PLDM a trădat interesele alegătorilor, astfel că a decis să părăsească partidul la bazale fondării căruia a stat. „Am luat o decizie asumată și mărturisesc – grea, să-mi dau demisia din Partidul Liberal Democrat din Moldova, să părăsesc fracțiunea liberal-democrată și să ader la Partidul Democrat cu intenția de a face parte ulterior și din fracțiunea democrată. Prin această decizie vreau să-mi respect angajamentul pe care l-am luat atunci când am decis să candidez pe listele PLDM și am solicitat votul oamenilor: în mod prioritar de a susține vectorul european, de a promova reformele care să modernizeze țara, de a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor din țara noastră”, a spus Chiorescu.

Vedeți și: Iurie Chiorescu revine în Parlament. CC a validat mandatul deputatului

Este de menționat că imediat după anunțul privind demisia lui Victor Roșca din Parlament, contactat telefonic de Independent.md pentru a afla dacă va accepta mandatul, Iurie Chiorescu a spus că îi este greu să ofere un răspuns imediat, urmând să se consulte cu familia, și membrii formațiunii, dar dacă va accepta să revină, va fi cu siguranță membru al fracțiunii liberal-democrate.

„Eu sunt în PLDM de la fondarea lui, unul din fondatori, fără falsă modestie. Referitor la acceptarea mandatului de legislator, voi decide într-un timp rezonabil, împreună cu familia mea și echipa liberal-democrată ce facem mai departe, cum procedăm”, spunea atunci proaspătul deputat.

Imediat după anunțul lui Chiorescu, deputatul democrat Sergiu Sîrbu a scris pe pagina sa de Facebook „41”, ceea ce ar însemna numărul de deputați ai PDM în Parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...