(SONDAJ) TOP 5 motive care i-ar determina pe moldoveni să plece din țară: Războiul este unul dintre acestea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși situația politică, socială și economică nu este dintre cele mai bune, totuși o mare parte din cetățenii Republicii Moldova nu ar pleca din țară dacă ar avea ocazia. Aceasta relevă Barometrul Opiniei Publice, prezentat astăzi de Institutul de Politici Publice. Potrivit datelor sondajului de opinie, 36% nu ar pleca din Republica Moldova, în schimb 33% ar pleca dacă situația economică s-ar înrăutăți.

Totodată, datele BOP mai arată că 33% ar pleca pentru o perioadă din țară, 24% ar pleca pentru totdeauna, dacă ar avea ocazia, iar 6% nu știu sau nu au răspuns.

emigrare1

Referitor la motivele ce ar duce la plecarea din țară, 44% dintre respondenți au spus că ar pleca dacă situația economică ar fi și mai rea. 30% însă ar pleca în cazul în care în Republica Moldova s-ar începe un război cu altă țară. 29% ar emigra dacă s-ar începe un război civil, iar 22% dacă ar începe persecutări politice.

În cazul în care Moldova ar fi afectată de calamități, de asemenea, 20% dintre respondenții moldoveni ar alege să emigreze.

emigr2

Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 aprilie 2017, pe un eșantion de 1.100 de respondenți în circa 80 de localități ale republicii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...