Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția pe teritoriile spitalelor din Chișinău pentru lichidarea consecințelor calamităților din 20-21 aprilie curent

   1198

Direcția sănătate Primăriei municipal Chișinău a evaluat, în cadrul unei ședințe operative din 25 aprilie 2017, pagubele aduse instituțiilor medico-sanitare publice, dar și a elaborat un plan de redresare a situației, în urma calamităţilor naturale de săptămâna trecută.

S-a stabilit că toate instituțiile medicale din municipiul Chișinău au avut de suferit în urma ninsorii. Cel mai mult au fost afectate spitalele care dispun de parcuri pe teritoriile lor.

Spre exemplu, pe teritoriul adiacent Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie au fost afectați circa 280 de arbori, dintre care 154 urmează să fie tăiați. Parcul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime " a fost distrus în proporție de 80 la sută, iar pe teritoriul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii au fost afectați circa 90 de copaci.

În toate instituțiile medicale au fost organizate echipe de intervenție formate din colaboratori ai instituției, care, cu forțele proprii, încearcă să adune crengile căzute, să taie copacii doborâți și să depoziteze lemnul.

De asemenea, instituțiile medicale vor solicita intervenţia echipelor speciale, inclusiv pentru tăierea și transportarea arborilor masivi.