Ziua Drapelului de Stat: „Se flutură mai multe drapele în Republica Moldova, de aceea tricolorul trebuie reamintit”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„În ziua în care flutură mai multe drapele în Republica Moldova, drapelul nostru trebuie adus în reamintire, pentru că este unul dintre cele mai prețioase simboluri ale identității naționale”, a declarat viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin, în cadrul Ceremoniei dedicate Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

Ceremonia a început cu depuneri de flori la monumentul angajaților Ministerului Afacerilor de Interne, căzuți la datorie.

„Trebuie să recunosc că atunci când merg în vizită peste hotare sunt mândru când zăresc printre alte drapele și tricolorului nostru. Acesta este arborat în fața celor mai importante structuri internaționale, în fața tuturor instituțiilor de stat naționale și chiar în fața caselor cetățenilor”, a specificat prim-ministrul Pavel Filip.

Totodată, premierul i-a îndemnat pe cei prezenți la Ceremonie să-și iubească, să-și servească patria, să creadă în viitorul ei european și să muncească pentru viitorul ei.

„Patriotismul se dovedește nu prin cuvinte, ci prin fapte, ceea ce ar însemna că trebuie să purtăm tricolorul în suflet în orice colț al lumii ne-am afla”, a subliniat și președintele Asociației veteranilor și pensionarilor MAI, Alexei Armaș.

Amintim că Ziua drapelului național al Republicii Moldova este sărbătorită la 27 aprilie. Această sărbătoare a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Legislativ.

Cu acest prilej, în Republica Moldova se desfășoară astăzi mai multe flash-mob-uri și evenimente inedite de celebrare a tricolorului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...