Avocat: Minorii care au omorât adolescenta de la Strășeni amenință rudele victimei. „Vom cere protecție”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avocatul Maxim Lebedinschi este de părere că pedeapsa de 6 ani și 8 luni de pușcărie pentru omorul adolescentei de la Strășeni, este una prea blândă. Mai ales în contextul în care familia fetei de 14 ani omorâtă cu bestialitate și lăsată într-o casă părăsită, ar fi amenințată și intimidată de făptași și rudele acestora.

„Cu regret constat că în cazul omorului de la Strășeni vinovaților le-a fost aplicată o pedeapsă de doar 6 ani și 8 luni, din păcate cadrul legal nu permite o pedeapsă mai aspră pentru făptași. Mai grav este faptul că mama și sora defunctei este în continuare amenințată și agresată de către făptași sau rudele acestora”, a scris Maxim Lebedinschi pe o rețea de socializare.

În acest context, avocatul spune că va cere protecție pentru familia victimei.

„Luând în considerare pericolul la care este expusă viața și integritatea fizică a mamei și surorii victimei, la indicația Președintelui Republicii Moldova Dodon Igor, vom solicita Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne acordarea protecției familiei Parhomenco, precum și contracararea oricăror amenințări la adresa acestora. La fel va fi solicitată investigarea inacțiunilor colaboratorilor de Poliție din Strășeni care au admis neglijență și nu au reacționat la sesizările doamnei Lucia Parhomenco (mama Cristinei Parhomenco)”, a încheiat avocatul.

Menționăm că trupul neînsuflețit al unei fete de 14 ani a fost găsit într-o construcție lăsată de izbeliște chiar în centrul orașului Strășeni. Victima avea numeroase semne de moarte violentă. Suspecți s-au dovedit a fi patru minori, prieteni de-ai fetei, unul dintre care i-ar fi fost chiar iubit. Ei au între 13 și 17 ani. Ei și-au recunoscut vina și au fost condamnați ieri la 6 ani și 8 luni de pușcărie.

Părinții victimei se declarau anterior gata să ceară despăgubiri de un milion de lei de la minorii condamnați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...