99 de tineri cu 99 de drapele tricolor vor forma o hartă vie a României Mari în PMAN

Marsul-Tricolorului
Foto: ODIP

Harta României Mari va fi formată astăzi de 99 de tineri cu 99 de drapele tricolor în mână. Evenimentul va avea loc n Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 17:00.

Organizatorii spun că cifra 99 va simboliza 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România din 1918. „Tricolorul este simbolul renașterii naționale, pentru că el a stat la baza libertății și independenței noastre. Prin acest flashmob, marcăm Ziua Drapelului Național și transmitem mesajul că tricolorul unește cele două state românești. Astfel, de Ziua Drapelului de Stat dăm start campaniei „Tricolor în fiecare casă”, a declarat președintele ODIP, Vlad Bilețchi.

Și în localitatea Văsieni, raionul Ialoveni, Ziua Drapelului de Stat va fi marcată printr-o sărbătoare inedită.  Elevii liceului vor desfășura un tricolor de 15 metri lungime pe strada principală a localității și vor împărți panglici tricolore trecătorilor. Evenimentul va avea loc la ora 13.00, cu pornire de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Văsieni, Ialoveni.

În același timp, pe clădirile a circa 50 de instituții de învățământ din Republica Moldova vor fi desfășurate tricoloare de minim 10 metri lungime. Proiectul este realizat de Asociația „UNIREA – ODIP” în colaborare cu Congresul Profesorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente