Newsmaker: Pirkka Tapiola va fi înlocuit de Peter Michalko

Şeful Delegaţiei UE la Chişinău Pirkka Tapiola, al cărui mandat va expira aproximativ în următoarele şase luni, va fi înlocuit de actualul ambasador al Slovaciei în Grecia Peter Michalko, scrie portalul Newsmaker cu referire la sursele sale.

Potrivit acestora, candidatura lui Peter Michalko a fost aprobată de Federica Mogherini, şefa Diplomaţiei Uniunii Europene, iar anunţul oficial în acest sens va fi făcut în viitorul apropiat.

Newsmaker scrie că informaţia despre faptul că viitorul şef Delegaţiei UE în RM va fi Peter Michalko a fost confirmată de două din sursele sale. Ambele au declarat că decizia privind numirea ambasadorului Slovaciei este definitivă.

Peter Michalko a mai activat în RM. El a fost în perioada 2007-2011 consilier politic al  reprezentantului special al UE în RM Kalman Mizsei.

De notat că diplomatul finlandez Pirkka Tapiola a preluat mandatul de șef al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova în noiembrie 2013, iar anterior această funcţie a fost deşinută de Dirk Schuebel.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.