Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Consilier municipal: „Scandalul parcărilor relevă…

Consilier municipal: „Scandalul parcărilor relevă necesitatea deoffshorizării licitațiilor publice”

Ruslan Codreanu, liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM) în Consiliul Municipal Chisinau, a reiterat, in cadrul unei emisiuni televizate, necesitatea adoptării unei legi, care să interzică participarea firmelor offshore la licitațiile publice organizate de instituțiile statului. În opinia sa, reținerile efectuate de  CNA sunt rezultatul unor licitații trucate și lipsei transparenței din primăria mun. Chișinău.

O analiză a demonstrat că statul pierde milioane de lei din cauza licitațiilor care sunt câștigate de companiile offshore. Acum un an, PPEM a înregistrat în Parlament inițiativa legislativă privind deoffshor-izarea licitațiilor publice. Scandalul cu parcările demonstrează necesitatea adoptării unei asemenea legi. Aceste ilegalități s-au produs deoarece unii funcționari și-au creat zone de confort și au pierdut contactul cu realitatea”, a menționat consilierul municipal.

Totodată, Ruslan Codreanu, s-a arătat nedumerit de poziția ambiguă a Băncii Europene pentru Reconstrucție si Dezvoltare (BERD) privind respectarea contractelor semnate cu Primăria Chișinău.

„Sunt foarte curios sa aflu care este poziția BERD după această răsturnare de situație. PPEM a trimis o scrisoare la BERD în care a demonstrat calitatea proastă a executării lucrărilor de reabilitare a drumurilor. Răspunsul a fost unul destul de superficial, ceea ce pe noi ne-a dezamăgit. Chiar ar fi interesant să vedem care este acum poziția BERD, pentru că este imposibil să trăim în lumi paralele când cetățenii văd dezordinea și haosul în care se îneacă orașul, iar BERD să zică că totul este în ordine”, a mai declarat președintele fracțiunii PPEM în CMC.

Citiți și: Tranzacția de 180 mii de euro pusă la cale de șeful Direcției Transport a Primăriei Chișinău, reținut de CNA