Viceprimarul Nistor Grozavu, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu, învinuit în dosarul parcărilor cu plată, va fi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi, 27 aprilie, de judecătorul de instrucţie.

Procurorii au cerut arest la domiciliu pentru funcţionar. Motivul invocat de procurori este că arestatul a colaborat cu organul de urmărire penală şi a făcut declaraţii care aduc informaţii importante pentru anchetă în ceea ce priveşte modul în care era organizată schema şi beneficiarii acesteia.

Pe de altă parte, avocatul lui Nistor Grozavu a declarat că va contesta decizia judecătoriei. “Grozavu nu a dus tratativele, nu a pregătit dosarul, absolut nimic, el doar a semnat contractul. Atât. Grozavu nu era la curent cu nimic“, a spus acesta.

Tot astăzi, procurorii urmează să ceară astăzi mandate de arest pentru cele şapte persoane reţinute marți, în dosarul parcărilor cu plată din municipiul Chişinău.

Foto: Moldovacurata.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.