(VIDEO) Liderul de la Tiraspol respinge ideea lui Dodon privind votul mixt

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„O propunere nelalocul ei”. Astfel a caracterizat propunerea schimbării sistemului de vot propus de Igor Dodon, liderul separatist Vadim Krasnoselski. Așa-zisul președinte transnistrean spune că cei din stânga Nistrului resping ideea și nu vor participa la astfel de alegeri.

Anterior, Igor Dodon declara că este absolut necesar de a implica cetățeni din stânga Nistrului în viața politică din Republica Moldova. Astfel, 5-6 mandate, în viitorul Parlament ar trebui să revină lor. Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski se arată sceptic vizavi de propunere. „Ce vor putea hotărî 5-6 deputați”, se întreabă Krasnoselski și este ferm pe poziții: cetățenii transnistreni nu vor participa la alegeri în dreapta Nistrului.

„Potrivit legii Republicii Moldova, numai cetățenii Republicii Moldova pot fi aleși în Parlament. Noi nu împărțim cetățenii Transnistriei în cetățeni ai Republicii Moldova, ai Rusiei, Ucrainei. Noi avem cetățeni transnistreni. Așa se face că cetățenii transnistreni, potrivit legii Republicii Moldova, nu pot participa la alegeri. Noi acționm strict în conformitate cu legea noastră, Constituția noastră. Dacă legea spune că cetățenii transnistreni nu pot participa la alegeri, ei nici nu vor participa”, a declarat Krasnoselski la postul public de televiziune din stânga Nistrului.

Poziția dură a liderului de la Tiraspol nu pare să-l deranjeze pe Dodon care vorbește chiar și de o posibilă reunificare a țării către 2020.

„Cei din Transnsitria sunt cetățenii noștri. Vorbim despre o reîntregire a țării. S-ar putea întâmpla în 2019-2020. Pentru asta, în 2018, trebuie să le dăm posibilitatea să participe la viața politică”, a declarat Igor Dodon.

Vadim Krasnoselski s-a declarat închis și în privința discuțiilor acestei situații.

„Nu sunt dispus să port discuții în ceea ce privește soluționarea conflictului. Și asta pentru că poporul a ales vectorul nostru: Transnistria este independentă”

Liderul de la Tiraspol a menționat, însă, încă o dată despre faptul că punctul de control comun moldo-ucrainean instalat la așa-numita graniță cu Transnistria, tensionează relațiile dintre dreapta și stânga Nistrului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...