Dina Mitchell din Statele Unite ale Americii s-a ales cu arsuri de gradul doi pe mână şi cu o sperietură pe cinste. Aceasta purta la mână o brăţară de fitness Fitbit Flex 2, care a explodat spontan fără un motiv aparent, scrie go4it.ro. La spital, doctorii au constatat arsurile, dar au găsit şi câteva bucăţi de plastic care s-au înfipt în piele în urma exploziei.

Conform Fitbit, linia de produse Flex 2 nu a înregistrat şi alte probleme de acest gen, iar utilizatorii acestora nu ar trebui să înceteze utilizarea brăţărilor în urma acestui incident. Compania a luat legătura cu doamna Mitchell şi a pornit o investigaţie în urma căreia să găsească motivul din spatele exploziei. Fiind vorba despre un dispozitiv mobil „flexibil”, este posibil ca acumulatorul să fi fost uzat în timp, într-o situaţie similară cu cea a bateriilor din Galaxy Note7.

Este prima dată când un produs realizat de Fitbit explodează din cauza acumulatorilor, putând fi vorba doar despre o unitate cu defect din fabrică şi nu obligatoriu cu o linie de produse periculoase, ca în cazul lui Note7.