Dosarul „Guguţă”, amânat pentru a cincea oară. Când se va decide dacă Fin­par Invest va putea sau nu ridica hotelul

cafeneaua-guguta-a-fost-salvata–curtea-de-apel-a-interzis-firmei-finpar-invest-sa-construiasca-o-cladire-mai-inalta-18166

Colegiul Civil, Comercial şi Contencios al Curţii Supreme de Justiţie a decis miercuri, 26 aprilie, să amâne din nou, pentru 14 iunie, luarea unei decizii în dosarul Finpar Invest împotriva Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, dar şi Consiliului municipal Chişinău, prin care firma afiliată democratului Vlad Plahotniuc ar putea obţine dreptul să ridice un hotel pe locul unde se află cafeneaua „Guguţă”. Magistraţii CSJ au amânat deja de cinci ori luarea unei decizii în acest dosar, scrie anticoruptie.md.

Anterior, în luna aprilie 2016, Cur­tea de Apel Chi­şi­nău a anu­lat deci­zia Jude­că­to­riei sectorului Cen­tru prin care fir­ma Fin­par Invest putea să con­stru­iască hotelul. Totodată, atunci instanţa a menţi­nut interdicţia de privatizare a terenului afe­rent.

Decizia prin care Fin­par Invest putea ridica un hotel cu 15 etaje în centrul Chişinăului a fost emisă de Judecătoria sectorului Centru pe 30 decem­brie 2015. Magistraţii interziceau însă privatizarea terenului din Parcul „Ştefan cel Mare”, unde este amplasată cafeneaua „Guguţă”. Subiectul a provocat reacţii aprinse în societate, mai mulţi activişti protestând împotriva deciziei. Hotărârea primei instanţe a fost ata­cată de repre­zen­tanţii Con­si­li­u­lui Muni­ci­pal Chi­şi­nău (CMC) şi ai Agenţiei de Inspec­tare şi Res­ta­u­rare a Monu­men­te­lor.

Cafeneaua „Guguţă” a intrat în pose­sia fir­mei Fin­par Invest în 2009, în urma unei tranzacții dubioase. Și atunci CMC a încercat să-și întoarcă pro­pri­e­ta­tea şi a cerut instanţei de jude­cată anu­la­rea con­trac­te­lor de vânzare-cumpărare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente