Precizăm că printre cei reţinuţi este şi viceprimarul Nistor Grozavu şi şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii a Primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi. Totodată, la CNA a fost escortat şi un fost consilier municipal.

Mai mult, Jurnal de Chişinău a scris că în acest dosar a fost reţinut şi milionarul Aleksandr Pincevski.

În iulie 2015, Direcţia Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei mun. Chişinău a anunţat iniţierea licitaţiei privind organizarea şi gestionarea parcărilor cu plată în capitală.

Potrivit datelor anchetei, cerinţele obligatorii însă au fost majorate nemotivat prin adăugarea ca exigenţă faţă de ofertanţi demonstrarea efectuării a minimum 6 000 000 de tranzacţii de parcare în ultimii 3 ani, precum şi dovada prestării serviciilor de parcare auto cu plată prin intermediul tehnologiilor de plată electronice în nu mai puţin de 5 oraşe in ultimii 2 ani. Deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de 16 companii, doar două au depus ofertele pentru participare - nerezidentă EME PARKLEITSYSTEM GmbH şi rezidenta Sizif-L SRL, ultima fiind descalificată din motiv că nu ar fi prezentat toate actele.

Dosarul a fost deschis în legătură cu existenţa unor bănuieli rezonabile că viceprimarul ar fi semnat contractul fără  aprobarea acestuia de către Consiliul Municipal Chişinău.

Pe parcursul anchetei, au fost documentate întâlniri periodice ale unor responsabili din cadrul Primăriei cu un om de afaceri, despre care există probe că ar fi gestionarul din umbră al agentului economic câştigător, al altor companii de parking, dar şi al unor offshoruri.  Astfel, au fost colectate probe pentru a presupune că licitaţia privind parteneriatul public-privat a fost trucată, iar funcţionarii Primăriei şi reprezentanţii companiei câştigătoare ar fi acţionat în complicitate.