(foto) Încă 30 de familii au primit alocații pentru nou născuți de la primarul Ilan Șor

Copilasi

Astăzi, 26 aprilie, la Orhei din nou a avut loc ceremonia de acordare a îndemnizației unice familiilor cu noi-născuți. De această dată alte 30 de familii tinere din Orhei au primit un ajutor material în suma totală de 276 mii lei. Ultima dată această indemnizație a fost acordată pe 24 martie.

Alocarea suportului material pentru noul-născut se efectuează de un an și jumătate în cadrul unui program social special, lansat de primarul Ilan Șor și realizat împreună cu organizația obștească „Pentru Orhei”. Suma alocațiilor variază între 7000 și 10000 lei, pentru primul și respectiv următorii copii și este o contribuție importantă pentru multe familii tinere.

Copilasi2

Actualmente Orheiul este unicul oraș în Republica Moldova unde se practică activ dezvoltarea programelor sociale neguvernamentale, cum ar fi „capitalul matern”, „magazinele sociale” și altele. De asemenea, preocuparea autorităților pentru soarta micuților din Orhei se manifestă și prin suportul acordat grădinițelor din oraș, prin deschiderea de grupe noi, finanțarea suplimentară pentru alimentația copiilor, amenajarea terenurilor de joacă, etc.

Copilasi3

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente