Rugămintea lui Filip către locuitorii Capitalei: Trebuie să înțelegeți că există încă pericole iminente în urma ninsorilor

Pavel Filip
Foto: deschide.md

Premierul Pavel Filip a venit cu o solicitare în adresa locuitorilor Capitalei ca să țină cont că există pericole iminente în urma ninsorilor, copacii care sunt gata să cadă, linii de curent căzute, care pot provoca daune considerabile.

În acest context, Filip a menționat că vor mobiliza forțele pentru o acțiune de urgență. „Înțelegem că impactul este unul de proporții și aici o să vă rog foarte mult să nu fie speculații pe intervenția Guvernului cumva peste atribuțiile Primăriei. Suntem într-o comunicare permanentă cu Primăria doar că impactul acestor calamități a fost unul enorm de mare și nemijlocit forțele de care dispune primăria, fie că vorbim de spațiile verzi sau alte instituții nu sunt suficiente pentru a face ordine în oraș. de aceea ne mobilizăm la nivel central. Vom mobiliza mai multe forțe astfel încât în câteva zile să încercăm să facem ordine în orașul Chișinău”, a precizat șeful Executivului.

În același context, premierul a solicitat locuitorilor Capitalei să aibă răbdare, să fie receptivi  la solicitările poliției, pentru că în următoarele zile va fi foarte multă poliție pe străzile Chișinăului.  „Aceste echipe care vor lucra la curățarea orașului vor avea nevoie și de intervenția poliției, astfel că unele sectoare, unele străzi vor fi blocate în următoarele zile. În același timp trebuie să înțelegem că nu mai avem mult timp la dispoziție să lăsăm așa orașul cum este pentru că este necesar să strângem toți arborii și crengile care sunt căzute.

Vă rog frumos să vă abțineți, dacă nu există nicio urgență, să vă deplasați îndeosebi cu mașinile prin orașul Chișinău. Atât mai mult, cei care locuiesc în afara orașului Chișinău, dacă nu există nicio urgență, să vă abțineți de a veni în Chișinău cu automobilele”, a menționat Filip.

Lucrările vor începe de mâine dimineață de la ora 5.00

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente