Actualitate

Preşedintele raionului Criuleni a fost reţinut pentru trucarea unor licitaţii

Potrivit Serviciului de presă al CNA, în primăvara anului 2015, Consiliul raional Criuleni a fondat Întreprinderea Municipală ”Edilitate Criuleni”, drept parte a proiectului ”CBCRurWaste”, finanţat de UE, cu scopul gestionării procesului de colectare, sortare şi presare a deşeurilor solide din raion. În calitate de preşedinte al Consiliului, bănuitul ar fi solicitat tuturor conducătorilor instituţiilor de învăţămînt din unitatea administrativă ca lucrările ulterioare să fie efectuate prin intermediul companiei municipale ”Edilitate Criuleni”.

Însă, după ce a fost desemnată cîştigătoare a licitaţiei de achiziţionare a serviciilor de reparaţie, întreprinderea municipală ”Edilitate Criuleni” a încheiat un contract cu compania ”Crioleal-Com” SRL, condusă de fiul preşedintelui Consiliului. Anterior, compania menţionată a fost deţinută de însuși preşedintele raionului.

De asemenea, suspectul este bănuit că ar fi promovat un agent economic pentru proiectarea lucrărilor de reparaţie a drumului Cruglic-Ohrincea-Jăvreni. În pofida faptului că lucrările erau deja efectuate, preşedintele raionului Criuleni, în calitate de şef al grupului de lucru şi în complicitate cu ceilalţi membri, ar fi desemnat o companie în calitate de cîştigător al licitaţiei.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă pînă la şase ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de pînă la 10 ani.

În cadrul aceluiaşi dosar, acum două săptămîni a fost reţinut şi fostul preşedinte al raionului Criuleni, care este bănuit de însuşirea a aproximativ 1,7 milioane de lei în cadrul unor proiecte investiţionale europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *