Un ucrainean a rămas fără automobil la Criva şi a făcut cale întoarsă la frontieră

Un ucrainean de 26 ani a rămas fără automobil la punctul de trecere Criva-Mamaliga, din cauza unei procure falsificate. Mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere până la finalizarea cercetărilor, iar cetățeanul ucrainean a făcut cale întoarsă la frontieră.

Cazul a fost consemnat în punctul de trecere Criva-Mamaliga pe 25 aprilie,când pe sensul de intrare în R. Moldova, s-a prezentat la controlul de frontieră cetățeanul Ucrainei.

Tânărul conducea un mijloc de transport de model Volkswagen-Passat, înmatriculat în Polonia. Existând suspecții vizavi de procura auto polițiștii de frontieră au realizat cu ajutorul tehnicii speciale verificări adiționale.

Ca rezultat, documentul prezenta semne de falsificare, mai multe elemente nu corespundeau celor autentice. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că nu cunoște despre falsul depistat, deoarece nu a participat la perfectarea documentului.

Poliţia de Fronieră a precizat că, de la începutul anului curent, 64 de procuri false și falsificate au fost depistate în timpul controlului de frontieră. Cel mai des sunt contrafăcute procurile eliberate de autoritățile poloneze, în număr de 24, fiind urmate de cele bulgărești – 23.

Totodată, majoritatea împuternicirilor notariale falsificate (50 doc.) s-au reținut în punctele de trecere situate la frontiera cu Ucraina.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.