Totodată, veteranii Ministerului de Interne se pronunţă împotriva proiectului privind votul uninominal, iniţiat de PD, şi a sistemului electoral mixt, propus de şeful statului. Foştii poliţişti îi îndeamnă şi pe alţi cetăţeni care sunt împotriva acţiunilor conducerii statului să participe la acest protest. 

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Organizaţiei Pensionarilor din Batalionul de Poliţie cu Destinaţie Specială al MAI, Valeriu Chicu, a menţionat că veteranii nu mai beneficiază de ajutoare de la stat în baza legitimaţiei de combatant. Mai mult, dacă se revoltă, li se fabrică dosare penale.

Valeriu Chicu afirmă că pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru violenţă în familie, deşi soţia sa nu ar fi depus nicio plângere.

În cadrul protestului care va avea loc vineri, veteranii vor mai cere majorarea pensiilor şi indemnizaţiilor lunare, dar şi indexarea promisă de autorităţi pentru invalizii de război.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au spus că nu comentează acuzaţiile veteranilor, iar ofiţerul de presă al Guvernului a declarat că va reveni cu o reacţie, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.