Anticorupție la distanță. Agenții publici din RM vor fi instruiți printr-o nouă platformă implementată de CNA

Agenții publici din Republica Moldova vor beneficia de instruiri anticorupție la distanță datorită unei noi platforme implementate de CNA. Ideea a fost preluată de la Biroul Central Anticorupție al Poloniei (CBA) și urmează a fi adaptată la prevederile legislației țării noastre.

La sfârșitul lui aprilie curent, o delegație a CNA condusă de directorul adjunct, Cristina Țărnă, a efectuat o vizită în Polonia, în acest sens, unde a avut loc o întrevedere cu șeful CBA, Ernest Brjda, în vederea preluării platformei respective. Totodată, un acord a fost semnat între cele două părți, fiind astfel transmise și drepturile de utilizare a acesteia.

Din delegația CNA au făcut parte și specialiști IT din cadrul Centrului, care au fost instruiți în vederea preluării, adaptării și gestionării ulterioare a platformei.

Urmare a implementării acesteia, CNA va dispune de un instrument inovativ de instruire la distanţă, care va conţine materiale didactice destinate funcționarilor publici, dar şi module speciale pentru studenți şi elevi, cu informație despre prevenirea și combaterea corupției și a faptelor conexe corupției, etc.

Platforma este realizată cu suportul PNUD Moldova în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților CNA de exercitare a funcțiilor de prevenire şi analiză a corupţiei”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Norvegiei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.