Actualitate

UE oferă primăriilor din R.Moldova granturi în valoare de până la 600 de mii de euro

În cadrul acestei inițiative, Uniunea Europeană va oferi APL-urilor din Moldova granturi în valoare de până la 600 de mii de euro a sprijini cele mai inovative și fezabile idei de relansare economică a localităților. O primă competiție deschisă de proiecte a fost recent lansată, fiind publicată pe pagina web oficială a Uniunii Europene.

În orașul Strășeni recent a fost create două parcuri industriale, două subzone economice libere ale Zonei Economice libere Bălți. Potrivit primarului orașului Strășeni, Valentina Casian, în implementarea proiectului se pune accentul atât pe reabilitarea infrastructurii (drum, apeduct, canalizare), cât și pe atragerea forței de muncă în comunitate.

„Săptămâna trecută am pornit o campanie de recrutare și angajare a locuitorilor din Strășeni la fabrica de producere a fibrelor de tensiune medie și joasă. Acum, când finanțarea se face direct către autoritățile locale, fără a se lua în calcul anumite criterii cum se făcea până acum, implementarea cu succes a proiectelor depinde acum doar de implicarea noastră”, a spus Valentina Casian.

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a menționat că existența unor locuri de muncă bine plătite în fiecare localitate din Moldova trebuie să devină o prioritate în dezvoltarea țării, iar dezvoltarea economiei naționale depinde de dezvoltarea economiilor locale în toate cele 898 de unități administrative teritoriale.

Președintele Congresului Autorităților Publice Locale din Moldova, Tatiana Badan, este de părere că inițiativa va deveni parte a procesului de descentralizare și consolidare a autonomiei locale.

În contextul evenimentului de lansare a proiectului a fost semnat un Acord de Cooperare dintre Secretariatul Inițiativei UE „Primarii pentru Creșterea Economică” și congresul Autorităților Publice Locale din Republica Moldova.
– See more at: http://radiochisinau.md/ue-ofera-primariilor-din-rmoldova-granturi-in-valoare-de-pana-la-600-de-mii-de-euro—49500.html#sthash.hlHrnzn0.dpuf 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *