Poliția franceză a acționat în forță în timpul manifestațiilor post-electorale

Poliția franceză a acționat în forță și a reținut peste 140 de persoane în timpul manifestațiilor post-electorale care s-au desfășurat în mai multe localități din Franța.

Din imaginile video publicate pe Internet se vede cum scutierii aplică forța și utilizează gaze lacrimogene și bastoane împotriva manifestanților mai violenți.

Presa internațională a scris că aproximativ 140 de persoane au fost reținute.

Reprezentanții forțelor de ordine au utilizat forța după ce mai multe persoane, în special tinere au protestat violent împotriva rezultatelor alegerilor din Franța, condamnând victoria centristului Emmanuel Macron și a candidatei extremei drepte Marine Le Pen, care s-au calificat pentru al doilea tur de scrutin, programat la 7 mai.

„Manifestanții s-au adunat înainte de anunțarea primelor estimări ale rezultatelor primului tur al alegerilor, la apelul unor mișcări “antifasciste” și “anticapitaliste”, care intenționau să organizeze o “noapte a baricadelor”, potrivit Agerpres.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.