Protest la Budapesta împotriva creșterii influenței Rusiei în Ungaria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproximativ 2.000 de persoane au demonstrat luni seară la Budapesta împotriva a ceea ce manifestanții consideră a fi influența tot mai mare a Rusiei în Ungaria și tendințele autoritare ale premierului Viktor Orban.

Protestul a avut loc la câteva străzi de Ambasada Rusiei la Budapesta după ce poliția a interzis ca manifestația să fie organizată mai aproape de clădire, scrie Agerpres.

În timpul protestului s-a scandat „Europa! Europa!”. Manifestația a fost numită „Să oprim Moscova”, ca răspuns la campania „Să oprim Bruxellesul” dusă de guvern, care susține că Uniunea Europeană încearcă tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.

Scriitorul și activistul de mediu Andras Lanyi a spus că este o prăpastie tot mai mare între Est și Vest și că „noi, ungurii, nu vrem să ajungem din nou de partea inamicilor umanității”.

Potrivit agenției ungare MTI, el a spus că guvernul lui Orban se îndreaptă tot mai mult spre dictaturile în care oponenții sunt uciși sau închiși, oferind ca exemple Rusia, Azerbaidjan și Iran.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...