"Zece mici puncte, credeţi-mă, este perfect realizabil", a declarat Le Pen, la postul de televiziune France 2, comentând sondajele pentru al doilea tur care îl dau pe Macron cu 60% din voturi contra 40% în favoarea sa.

Marine Le Pen, care a anunţat că se suspendă de la preşedinţia partidului său, Frontul Naţional, pentru a fi "deasupra consideraţiilor partizane" şi a se consacra unirii francezilor în vederea celui de-al doilea tur, şi-a atacat adversarul.

"Francezii vor descoperi conţinutul proiectului său de o foarte mare violenţă socială, economică, migratorie", a spus ea. "Nimic din proiectul domnului Macron, nici din comportamentul său nu denotă cea mai mică dovadă de dragoste pentru Franţa", a adăugat Le Pen.

Candidatul centrist s-a prezentat ca fiind candidatul patrioţilor contra naţionaliştilor, scrie AFP.

"Eu sunt candidata protejării francezilor", a afirmat Marine Le Pen, sperând în "unirea cât mai largă posibil a patrioţilor în faţa reprezentantului globalizării dezinhibate".

Ea a apreciat că acest scrutin reprezintă "o formă de referendum" în care francezii au de ales între "Franţa sau...altceva, dispariţia, diluarea Franţei".

Francezii vor vota pe 7 mai viitorul preşedinte al ţării.

Candidatul de centru Emmanuel Macron a obţinut 24,01% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, desfăşurat duminică, iar lidera extremei drepte Marine Le Pen 21,30% din sufragii, potrivit rezultatelor definitive prezentate luni seară de Ministerul de Interne francez, relatează AFP şi Reuters.