Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ora 17.00: Executarea lucrărilor de lichidare a consecinţelor ninsorii

   1463

Primăria municipiului Chişinău informează despre lucrările executate pe parcursul zilei, până la ora 17.00, pentru lichidarea consecinţelor intemperiei. 

Angajaţii ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" au acţionat la evacuarea copacilor căzuţi pe acoperişurile blocurilor sau caselor de locuit, pe liniile de electricitate sau reţeaua de contact a Regiei Transport Electric Chişinău. De asemenea, s-a acţionat prioritar la evacuarea arborilor doborâţi şi crengilor rupte de pe teritoriile adiacente instituţiilor de învăţământ, pentru a debloca căile de acces către şcoli şi grădiniţe, în condiţiile în care mâine elevii revin din vacanţă. Pe parcursul zilei, s-a intervenit după cum urmează. 
- Pe str. M. Kogălniceanu, au fost evacuaţi circa 10 arbori doborâţi, fiind încheiate lucrările de restabilire a reţelei de contact a troleibuzelor; 
- Pe mai multe adrese de pe străzile Lacului, Alexandru cel Bun, Gheorghe Asachi, Negruzzi, Ismail, Malarciuc, Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Bucureşti au fost tăiaţi şi evacuaţi copacii căzuţi pe casele de locuit; 
- Pe str. Uzinelor şi Podul Înalt au fost evacuaţi arborii căzuţi pe liniile electrice. 

În acelaşi timp, mai multe echipe, formate din angajaţi ai serviciilor municipale, carabinieri şi ostaşi ai Armatei Naţionale au acţionat la evacuarea arborilor rupţi şi a crengilor de pe străzile din centrul capitalei. S-a intervenit pe următoarele străzi: 31 august 1989, în perimetrul A. Puşkin - A. Şciusev, A. Lăpuşneanu, Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, Veronica Micle, Vlaicu Pârcălab şi Armenească. Crengile rupte se depozitează în continuare pe teritoriul Stadionului „Republican", pentru a economisi timp şi a folosi la capacitate maximă unităţile de tehnică specializată. 

Pe această cale, facem un apel către şoferi, să evite parcarea automobilelor în zonele unde sunt copaci sau crengi rupte, pentru a nu bloca accesul echipelor de intervenţie.