Valeriu Munteanu apelează la Poliţie: Mai mulţi cetățeni “ingenioşi” defrişează şi arbori sănătoși

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a anunţat luni, 24 aprilie, că a solicitat implicarea angajaţilor Poliţiei, după ce mai mulţi cetățeni “ingenioşi” defrişează pe lângă arborii doborâţi de ninsori şi arbori sănătoși.

Aceştia fie îşi fac rezerve de lemne, fie vor să obţină alte beneficii cum ar fi terenuri virane, bune de construcții.

Potrivit ministrului, pe parcursul ultimelor două zile, inspectorii de mediu au documentat mai multe asemenea cazuri în parcuri şi spații verzi.

Folosindu-se de urgia abătută asupra noastră, în timp ce majoritatea chişinauenilor contribuie la lichidarea consecințelor, mai mulţi cetățeni “ingenioşi” defrişează şi arbori sănătoși, fie pentru a-i însuși, fie pentru a obține alte beneficii (terenuri virane, numai bune de construcții ş.a.).

Pe parcursul ultimelor două zile, inspectorii de mediu au documentat mai multe asemenea cazuri în parcuri şi spații verzi.

Am solicitat implicarea colegilor din poliţie, pentru a contracara acest fenomen, atât de nociv mai ales acum, când numărul arborilor afectati este atât de mare. Sper că şi cetățenii nu vor da dovadă de indiferență, pentru a apăra împreună spațiile verzi afectate“, se arată în mesajul ministrului.

De notat că Primăria Chişinău a anunţat luni că în urma ninsorilor abundente au fost doborâţi sau afectaţi circa 10 mii de copaci, pe străzi, în curţile blocurilor locative, pe teritoriile instituţiilor de învăţământ şi medicale şi în parcuri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.