Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.04.2017

Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu Premierul turc, Binali Yildirim

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, 22 aprilie, o discuție telefonică cu Premierul Republicii Turcia, Binali Yildirim.  În cadrul dialogului, Pavel Filip a informat despre situația creată în contextul intemperiilor care s-au abătut asupra Republicii Moldova. Premierul s-a referit, totodată, și la acțiunile Guvernului pentru continuarea parcursului european al țării și implementarea reformelor necesare pentru dezvoltarea economică și îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor.
 
Premierul turc și-a exprimat regretul pentru condiţiile meteo nefavorabile la care a fost expusă în ultimele zile Republica Moldova și a confirmat disponibilitatea Guvernului turc de a contribui la diminuarea efectelor pagubelor suportate de ţara noastră.

În cadrul convorbirii au mai fost abordate aspecte ale relaţiilor moldo-turce și perspectivele dezvoltării colaborării bilaterale. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația politică din cele două țări.

Discuția telefonică a avut loc în contextul apropiatei vizite oficiale pe care Premierul Binali Yildirim o va efectua la începutul lunii mai în Republica Moldova. Menționăm că aceasta va fi prima vizită efectuată de un șef al Guvernului Turciei în Republica Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus