O moldoveancă a murit în Rusia, după ce a fost prinsă între uşile unui tren

O moldoveancă de 38 ani a murit după ce a fost prinsă între uşile unui tren şi a fost târâtă pe tot peronul gării Zelenograd. Potrivit martorilor, femeia era în întârziere, de aceea a sărit în trenul Kriukovo-Moscova în ultima clipă, dar nu a reuşit pentru că uşile vagonului i-au prins picioarele.

Tragedia a avut loc în seara zilei de 20 de aprilie, în jurul orei 20.54.

Unul din martori a relatat pentru presa rusă că victima era însoţită de un bărbat. Femeia a încercat să intre în penultimul vagon al garniturii, dar a căzut, iar în acel moment s-au închis uşile.

Femeia a început să strige şi să cheme ajutor, iar cei prezenţi pe peronul gării au încercat s-o ajute, doar că trenul a luat viteză.

Unul din pasageri a tras frâna de urgenţă, trenul s-a oprit, dar maşinistul a deschis uşile, doar la insistenţa pasagerilor.

Trenul s-a oprit abia la o distanţă de 200 metri de peronul gării. Femeia a murit la locul accidentului.

Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă, oamenii legii urmează să stabilească dacă maşinistul a respectat regulile de securitate în cazuri excepţionale. Dacă va fi găsit vinovat maşinistul riscă o pedeapsă până la 5 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.