Situația în țară la primele ore ale dimineții: Peste 400 de localități rămân parțial deconectate de la lumină

IMG_7581_0
Foto: DSE

Potrivit datelor operative, colectate de către celula de criză din cadrul Serviciului PC SE, în această dimineață, la ora 06:00, mai rămâneau parțial deconectate de la energia electrică 415 de localități din 16 raioane, anunță Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Este vorba despre municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia, dar și alte raioane:

Mun. Chișinău (13), UTA Găgăuzia (30), Criuleni (12), Strășeni (13), Orhei (9), Ialoveni (26), Ștefan Vodă (22), Hîncești (28), Cantemir (41), Taraclia (30), Cimișlia (31), Leova (38), Căușeni (39), Anenii Noi (31), Cahul (25), Telenești – (4), Calarași – (6), Nisporeni – (17).

Referitor la starea drumurilor, autoritățile anunță că mai rămân blocate parțial următoarele sectoare de drumuri naționale: G132 R35- Baimaclia – Taraclia de Salcie – R32 (s. Baimaclia și s. Taraclia de Salcie) și G120 R26 –Ucrainca-frontiera cu Ucraina.

În ultimele 24 de ore, în municipiul Chișinău, salvatorii și carabinierii au deblocat accesul către mai multe instituții medicale: IMSP Institutul de Cardiologie; IMSP Centrul Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurugie; IMSP SCM Sfînta Treime; IMSP Institutul Mamei şi Copilului; IMSP SCM Boli Contagioase pentru copii; IMSP SCM pentru copii V. Ignatenco; IMSP Spitalul Clinic Republican, IMSP SCR pentru Copii Em.Coţaga și IMSP Institutul de ftiziopulmonologie Chiril Draganiuc.

Cincizeci de mijloace de transport deblocate și tractate au fost înregistrate în raioanele Criuleni, Ialoveni, Fălești, Anenii Noi, Sîngerei, Orhei, Cantemir și Nisporeni, mașini, microbuze și autobuze în care se aflau mai multe persoane, dintre care și minori. Au fost înregistrate și acțiuni de transport pentru persoane care aveau nevoie să meargă la spital, dar și pentru femei însărcinate.

Pentru ridicarea copacilor și ramurilor, au fost înregistrate circa 163 de cazuri (defrișări) doar în Chișinău, dar și zeci de cazuri în raioanele de sud ale țării. În total, pentru lichidarea consecințelor situației excepționale, au acționat 3450 angajați ai subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne cu 290 unități de tehnică.

În continuare, cetățenii sunt atenționați să fie foarte prudenți în aceste condiții și să asculte indicațiile autorităților. Celulele de criză republicană și municipală vor continua să lucreze în regim non-stop, pentru recepționarea apelurilor din partea cetățenilor și luarea deciziilor. Serviciile de urgență la care cetățenii sunt îndemnați să sune sunt 901 și 902.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente