Poliția atenționează! Șoferii ale căror automobile au pneuri de vară vor fi stopați

17903911_1172199926240778_8024070046032149878_n
Foto: Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

Poliția a emis o atenționare către toți șoferii care continuă să meargă cu mașinile având pneuri de vară, în contextul în care în urma precipitațiilor căzute există riscul formării de polei.

În mesajul publica de Poliție se spune că din cauza ninsorilor abundente căzute în ultimele 24 ore, apar diferite riscuri aferente în urma topirii zăpezii, inclusiv pe timp de noapte, unde pe trasee și drumuri se va crea polei, ceea ce va determina periclitarea circulației rutiere.

Astfel, polițiștii Inspectoratului Național de Patrulare în conlucrare cu cei ai Inspectoratelor de poliție teritoriale vor crea echipe comune de patrulare pentru a supraveghea ieșirile din localități (în special municipii, orașe și localități situate pe traseele naționale).

Polițiștii vor fi prezenți, în special, în localitățile care au avut de suferit în urma depunerii de zăpadă. Ieșirile din municipiul Chișinău vor fi monitorizate doar de echipajele de patrulare ale INP.

Pentru siguranța persoanelor care se deplasează cu automobilul în afara localităților, iar autovehiculul este echipat cu pneuri de vară, șoferii vor fi stopați și informați despre riscurile la care se expun și le se va interzice categoric să continue drumul.

Ehipajele de patrulare vor activa pe parcursul nopții, acestea fiind dotate corespunzător, pentru ca polițiștii să poată acorda ajutor cetățenilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente