RTEC: Rutele de troleibuz din Capitală nu vor circula până când nu se va remedia problema liniilor de electricitate

protv foto
Foto: protv.md

Transportul public continuă să rămână blocat, abia daca circulă un microbuz pe străzile din Capitală. Troleibuzele nu circulă din cauza liniilor electrice avariate.

Potrivit șefului RTEC, Gheorghe Morgoci, troleibuzele nu vor circula până nu se va remedia problema liniilor de electricitate. Toate sunt avariate din cauza copacilor doborâți din cauza ninsorii, scrie protv.md. 

Potrivit Primăriei Capitale, transportul public nu circulă, cu excepţia a 5 unităţi de transport de pe ruta de autobuz nr. 23, dar şi ruta de autobuz nr. 122.

Precizăm că, autoritățile municipale au declarat în capitală stare de urgență în urma condițiilor meteo. Potrivit Primăriei Capitale, ieri au fost prăbușiți peste 1600 de arbori și peste 100 piloni de electricitate din capitală, dar și rupte peste 250 conductoare și cabluri electrice.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie vor continua până pe 24 aprilie, însă definitiv vor înceta marţi, 25 aprilie.

Premierul Pavel Filip a solicitat președintelui Igor Dodon să decrete stare de urgență. Armata Națională a fost mobilizată pentru a interveni în forță.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente