Președintele Dodon a dispus mobilizarea totală a efectivului Armatei Naţionale

Preşedintele Igor Dodon a anunţat vineri, 21 aprilie,că a dispus mobilizarea totală a efectivului Armatei Naţionale pentru înlăturarea consecinţelor calamităţilor naturale.
Şeful statului a semnat un decret în acest sens.

“Totodată, mă adresez tuturor cetăţenilor ţării pentru implicare!”, a declarat Igor Dodon.

În dimineaţa zilei de vineri Comisia pentru situaţii excepţionale în frunte cu premierul Pavel Filip a decis să ceară preşedintelui instituirea stării de urgenţă.

Totodată, Armata Naţională a anunţat vineri dimineaţa că intervine cu militari şi unităţi de tehnică specială pentru ajutarea populației și înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă.

Potrivit şefului Centrului Operaţional de Comandă, locotenent-colonel Dumitru Sîli, în toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenţie, dotate cu mijloace tehnice pentru a acţiona, la solicitarea autorităţilor locale, în zonele afectate de ninsori.

Sursa a specificat că militarii din Brigada „Dacia” acţionează la Cahul, iar cei din  Divizionul de Artilerie  – la Ungheni. De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Gardă, Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, Batalionului cu Destinaţie Specială şi Batalionului de Geniu sunt pregătiţi să intervină  în municipiul Chişinău.

Foto: Facebook/Gheorghe Costandachi

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare