Moldova sub zăpadă! Armata Naţională intervine în zonele afectate de ninsori

17951867_1503723779672217_1129564448272948990_n

Armata Naţională intervine cu militari şi unităţi de tehnică specială pentru ajutarea populației și înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă.

Potrivit şefului Centrului Operaţional de Comandă, locotenent-colonel Dumitru Sîli, în toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenţie, dotate cu mijloace tehnice pentru a acţiona, la solicitarea autorităţilor locale, în zonele afectate de ninsori.

Sursa a specificat că militarii din Brigada „Dacia” acţionează la Cahul, iar cei din  Divizionul de Artilerie  – la Ungheni. De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Gardă, Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, Batalionului cu Destinaţie Specială şi Batalionului de Geniu sunt pregătiţi să intervină  în municipiul Chişinău.

Armata Naţională dispune de forțe și mijloace pregătite să intervină, la solicitarea autorităților publice locale, pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile.

Precizăm că, autoritățile municipale au declarat în capitală stare de urgență în urma condițiilor meteo. Potrivit Primăriei Capitale, ieri au fost prăbușiți peste 1600 de arbori și peste 100 piloni de electricitate din capitală, dar și rupte peste 250 conductoare și cabluri electrice.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie vor continua până pe 24 aprilie, însă definitiv vor înceta marţi, 25 aprilie.

Premierul Pavel Filip a solicitat președintelui Igor Dodon să decrete stare de urgență.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente