Patru tineri, reţinuţi. Cu cagule pe cap au atacat un microbuz ce transporta colete din Italia // VIDEO

Patru tineri din Chişinău cu vârstele cuprinse între 20-23 de ani au fost reţinuţi  joi dimineaţa fiind bănuiţi de comiterea unui atac tâlhăresc şi sustragerea unui microbuz ce transporta colete din Italia. Trei dintre ei sunt studenţi ai facultăţii de drept la o universitate din capitală.

Cazul a avut loc la 5 aprilie în satul Buţeni, raionul Hânceşti. Suspecții cu cagule pe cap, au atacat şoferul microbuzului care tocmai oprise pentru a prelua de la o femeie un colet pentru a fi transmis în Italia.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că victima a fost ameninţată cu un obiect asemănător cu un pistol, fiind obligat să predea transportul, bunurile şi mijloacele băneşti pe care le avea. Ulterior, bănuiţii s-au deplasat într-o direcţie necunoscută, iar câteva ore mai tîrziu, oamenii legii au găsit vehiculul, abandonat în preajma unui câmp agricol din raionul Ialoveni.

Bănuiţii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile bănuiţilor au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice, un dispozitiv artizanal destinat pentru cultivarea drogurilor, precum şi mijloace băneşti, provenienţa cărora se presupune a fi din activitatea ilegală de comercializare a drogurilor.

Dacă le vor fi dovedită vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare până la 10 ani.

[youtube id=”RIJAyURQ6zs” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.