Meteorologii: Precipitaţiile vor continua până în seara zilei de 21 aprilie, iar stratul de zăpadă va creşte!

În următoarele 24 de ore ninsorile vor continua, iar stratul de zăpadă va creşte, a declarat pentru Moldova.ORG Ghennadie Roşca, şef CPM din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Potrivit prognozelor, ninsorile vor fi înregistrate până pe 21 aprile, aproximativ ora 21.00.

Pe 22 aprilie s-ar putea înregistra ninsori, însă aceaste vor avea un caracter izolat şi vor fi sub formă de lapoviţă.

Ghennadie Roşca a relatat că în RM astfel de fenomene în luna aprilie au mai fost înregistrate, doar că anul acesta a fost înregistrat un nou record.

„Putem spune că avem un nou record. La staţia meteo Chişinău, stratul de zăpadă a constituit 9 centimetri, vechiul record a fost înregistrat pe 18 aprilie 1981 când stratul nu a depăşit 2 centimetri”, a menţionat el.

Ghenadie Roşca a explicat că starea vremii a fost cauzată de un ciclon mediteranean şi de temperaturile scăzute venite din zona arctică. Ninsorile puternice au căzut mai mult pe partea de centru şi sud, mai puţin în nordul republicii, dar ciclonul care se află de asupra ţării se va extinde şi spre nord.

Preciză: în ultimele 24 de ore, în țară au rămas deconectate parțial de la energia electrică- aproape 130 localități din 13 raioane, dintre care raionul Criuleni, Ialoveni, Strășeni, Orhei, Cantemir, Hîncești, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, dar și UTA Găgăuzia și mun. Chișinău.

În municipiul Chișinău au fost peste o sută de 100 copaci care au deteriorat 7 unități de transport.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.