61 de echipaje și 122 de ofițeri de patrulare, implicaţi în menținerea securității rutiere pe traseele naţionale

Peste 60 de echipaje și peste 120 de ofițeri de patrulare sunt implicați în menținerea securității rutiere pe traseele naţionale. Inspectoratul Național de Patrulare a anunţat că în raioanele din zona Centru a ţării se înregistrează precipitații sub forma de lapoviță, dar se circula fără dificultăți.

În zona Nord, precipitații sub formă de lapoviță, drumurile sunt accesibile, transportul circulă fără dificultăți, iar la Sud traseele naționale sunt curate, cad precipitații sub forma de ploaie, pe alocuri ninge încet.

În acest context, INP îndeamnă conducătorii auto să verifice înainte de a porni la drum starea lamelelor ștergătoarelor de parbriz, a sistemului de frânare, funcționarea sistemului de semnalizare și iluminare.

De asemenea, o atenție deosebită la starea carosabilului, deoarece Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în următoarele ore că va scădea considerabil temperatura aerului, ceea ce va duce la formarea ghețușului pe carosabil, iar majoritatea conducătorilor auto deja au schimbat pneurile de iarnă pe cele de vară, astfel, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă să se deplaseze doar în caz de urgență, iar dacă totuși ieșiți din casă cu mașina, solicităm maximă prudență.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare amintește pietonilor să nu uite să traverseze strada la trecerile de pietoni, pentru că autovehiculele au nevoie de un spațiu mai mare de oprire pe carosabilul acoperit cu zăpadă sau gheață, să se asigure temeinic înainte de a păşi pe trecerea de pietoni.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.