Cazul lui Mînzat nu i-a fost de învățătură. Bărbat din Ungheni, reținut pentru trafic de influență

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat din Ungheni a fost reținut de ofițerii DGT „Nord” a CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. Asemeni avocatului Valerian Mînzat, acesta susținea că are influență asupra oamenilor legii moldoveni și poate urgenta extrădarea unui moldovean reținut în Federația Rusă.

Potrivit denunțătorului, suspectul, susținând că are influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de Poliție Ungheni, ar fi pretins și primit 500 de euro pentru a-i determina pe ultimii să asigure urgentarea extrădării și etapării din Federația Rusă în Republica Moldova a unui cetățean moldovean reținut de către organele competente ruse.

Urmare a acumulării materialului probator, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și a fost reținut pe un termen de 72 de ore, pe cazul dat fiind pornită o cauză penală pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă în mărime de până la 3.000 unități convenționale – echivalentul sumei de 150.000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Serviciului „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

Amintim că la începutul lunii februarie avocatul Valerian Mînzat a fost reținut de oamenii legii după ce ar fi primit bani de la o clientă căreia i-a promis să urgenteze extrădarea soțului ei reținut în Federația Rusă. În fapt însă, Ministerul Justiției convenise deja cu autoritățile competente din Rusia extrădarea bărbatului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...