Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum (nu) au reacționat autoritățile…

Cum (nu) au reacționat autoritățile la ninsoarea abundentă de noaptea trecută

Noaptea trecută, ninsoarea a făcut ravagii în Chișinău, dar și în mai multe localități din țară. Zeci de copaci au căzut, iar mai multe mașini au fost avariate. Totodată, ninsoarea și înghețurile au distrus, probabil, zeci de copaci care erau în floare, punând în pericol recolta agricultorilor. Până la această oră, 09.15 minute, nicio autoritate publică însă nu a reacționat. Ba mai mult, Primăria mun. Chișinău a făcut haz de necazul oamenilor, distribuind o glumă legată de ninsoarea din această primăvară. 

captură: Vlada Ciobanu, facebook.com

La această oră, 09.15, pe site-ul sau paginile de pe rețelele de socializare ale Guvernului, Parlamentului, Președinției, Ministerului Agriculturii, Direcției Situațiilor Excepționale sau pe cel al Primăriei mun. Chișinău NU există nicio informație despre dezastrul la care a fost supusă natura în această noapte, dar nici despre măsurile pe care le vor întreprinde autoritățile pentru a controla situația.  Totodată, nu au fost anunțate ședințe de lucru pentru ca autoritățile să se informeze despre starea lucrurilor.

Primăria mun. Chișinău, se pare, a făcut glume pe seama ninsorii,în timp ce în capitală zeci de copaci au căzut, iar mai multe mașini au fost avariate.

foto: Vlada Ciobanu/facebook.com

UPDATE: 09.30

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale este prima instituție de stat care a reacționat la ninisoarea și înghețurile de noaptea trecută. 

Instituția anunță că, potrivit datelor operative ale Serviciului Situații Excepționale, în jurul orei 08:00, drept consecințe ale vremii nefavorabile, în țară erau înregistrate drept deconectate parțial de la energia electrică- 79 localități din 10 raioane, dintre care, raionul Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, dar și orașe din UTA Găgăuzia. Au fost doborâți 35 copaci, iar 7 automobile au fost deteriorate în mun Chișinău de arbori și crengi, fără ca nici o persoană să aibă de suferit.  Salvatorii au intervenit pentru defrișarea și ridicarea copacilo pe strada G. Coșbuc 3 din Chișinău, str. V. Alecsandri nr 28, dar și Str. Gh. Asachi.

În raionul Dubăsari, anunță instituția, salvatorii au intervenit pentru tractarea unui camion, care deraiase de pe traseu, Situația este monitorizată în continuare de către angajații SPC SE, iar salvatorii și pompierii sunt gată să intervină pentru ajutor cetățenilor. Mai mult, salvatorii atenționează conducătorii auto să fie prudenți la volan în aceste condiții de drum, pentru a evita situațiile de risc, se precizează în comunicatul instituției.

Citiți și:

Ce spune Poliția despre circulația de pe traseele naționale